„Értékeinkben élünk tovább” című, márciusban bemutatott és már abban a hónapban a vírus miatt leállított kiállítás sorozatunkat augusztus hónapban újra indíthatjuk Mikepércsen, a Wass Albert Közösségi Házban . Szeptember 4-én Sárándon a Közösségi Házban folytatjuk a kiállításokat, ez alkalomból megyénk és a régió népi kézműves értékeit mutatjuk be 12 mesterséget bemutatva.

Nemez táborunk egy hete most is igen jó hangulatban és nagyon eredményesen telt el. A részt vevő „nemezes lányok” a szövő műhelyünk alkotóival együtt tanulták a gyapjúval való tevékenykedést. Mosták, válogatták, simították, festették, fonták, beszőtték, benemezelték a nemes anyagot, a bárányok gyapját.

   

A debreceni székhelyű Kézműves Alapítvány felkérésére ebben az évben is gyermek táborokban foglalkoztak a jövő ifjúságával tagjaink.  Igen népszerűek voltak a gyöngyös, a fazekas, a gyöngyfűző műhelyek a részt vevők körében.

Több alkotónk jelezte, hogy pályamunkát ad be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatára, a Magyar Kézműves Remek-re, amely 2020-ban megújulva, Budapest belvárosában kerül megrendezésre.

Újra indul Debrecenben a Hatvan u. 57 alatt a Népi Mesterségek Házában a folyamatos szakmai munka. Még júliusban folytatták tevékenységüket  a szövők, a nemezesek, a gyöngyösök.

A fél évig a Népi Mesterségek Házában vendégként nálunk jelen levő Tiszta Forrás Hímző Kör állandó helyet kért és kapott az egyesülettől. A tíz évig a Debreceni Tímárházban dolgozó csoportnak 2020 szeptemberétől Népi Mesterségek Háza lesz az otthona. A csoport vezetője továbbra is Molnár Tiborné Király Zsiga díjas hímző, népi iparművész.

Székházunkban ünnepeljük majd meg a kisközösség alapításának  45. évfordulóját. A 6 évig a Népi Mesterségek Házában dolgozó Gránátalma Hímző Szakkör más helyen dolgozik a továbbiakban.

Vezetőségi értekezleteink 3 hónap szünet után folytatódtak. Témáink voltak az alkotóház műhelyeinek  újraindítása, új  csoportok tervezése. Nagy erővel készülünk a szeptemberi  közgyűlésünkre, a tervezett fesztiválokra, a Népi Kézműves Alkotóházak Hétvégéjére.