Igen sikeres, országos hatókörű nemezművészeti tábort tartottunk a Népi Mesterségek Házában A fiatal megyei nemezes csoport tagjai 2018 július 2-7 között immár második évben szervezik meg a tábort, és egyre bővülő létszámmal érkeznek a részt vevők. 12 fő az ország 5 településéről érkezett, mindannyian szakképzett alkotók. Vendég előadó Vetró Mihály volt, a BSZI Nádudvari Szakközépiskola művészeti vezetője, a nemez szak vezetője volt. A táborosok öltözet kiegészítőket (sál, táska) játékokat, és lakás kiegészítő elemeket (lámpaernyő) készítettek. A jó hangulatú, gazdag termést felsorakoztató táborból ez évben minden készült alkotást hazavittek a részt vevők.

Egyesületi tagjaink ismét meghívást kaptak a Nagyváradon megszervezett, hagyományos Illés Napi Vásárra. A rendkívül igényes rendezvényt a Nagyváradi Körösvidéki Múzeum vezetői szervezik sok éve és Románia minden régiójából hívnak meg mestereket.

Hajdúszoboszlón 2018. július 27-29. között kerül megrendezésre a népzenei, népművészeti fesztivál a Szoboszlói Folkhétvége. Július utolsó hétvégéjén a népművészeté és a néptáncé a főszerep. A színes forgatagban a népművészet mesterei változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket a kézművesek utcájában. Esténként országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt.

Szoboszlói Folkhétvége 2018. Népzenei és Népművészeti Fesztivál Hajdúszoboszló