Szeptember hónapban ismételten számos programon mutatták meg fantasztikus munkájukat egyesületünk tagjai. Fantasztikusan alakult a IX.Debreceni Kézműves vásár, ott voltunk az International GALA NIGHT rendezvényen és bemutattuk a magyar népi kultúrát a külföldi hallgatóknak. Kiállításaink voltak Kabán, Cigándon, a Homokkerti Közösségi Házban és Berekfürdőn is.

Tovább olvasom

IX. Debreceni Kézműves vásár:Cigándi kiállítás:
International GALA NIGHT:
2019. szeptember 13-án került megrendezésre az International Gala Night a Debrecenben tanuló külföldi hallgatók számára. Egyesületünk felkérést kapott a rendezvényen való részvételre, hogy a magyar népi kultúrát megismertesse a városunkban tanuló külföldi hallgatókkal. Egyesületünk tombola ajándékokkal készült a rendezvényre, melyek alkotóink saját kézműves munkái és felajánlásai voltak. Egyesületünk közreműködésével egy táncos pár néptánc bemutatója is színesítette a programot. Az Egyesületet képviselő alkotóink nemzeti viseletben jelentek meg és tartottak egy rövid ismertetőt az Egyesület tevékenységéről. Hosszú távú együttműködés van kialakítás alatt a rendezvény szervezői és az Egyesület között, miszerint kézműves foglalkozásokat szervezünk majd igény szerint a Debrecenben tanuló külföldi hallgatók számára.

Kabai kiállítás:


A Sárrét virágai címmel a Homokkerti Közösségi Házban rendezett, Homokkerti Hímző Szakkör kiállítása megnyitásán készültek.
Berekfürdő, a Gránátalma Hímző Szakkör és Kiss Árpádné palástkészítő, népi iparművész, a Népművészet Mestere közös kiállítása. A szakkört Tarsoly Andorné hímző, népi iparművész vezeti, a Népi Mesterségek Házban dolgozó egyik alkotócsoport.